CINCIN's

Cin Cin cu râsul plânsului 

Cin Cin cu emoji

Sunt multe expresii românești pe care le-am auzit și nu le-am înțeles imediat. Au rămas la modul de „auzit” și atât. De exemplu, pentru „râsul-plânsului”, de-abia când am devenit adult, am înțeles pe pielea mea ce voia mama mea să spună atunci când o auzeam vorbind cu rudele și concluzionând: „râsul-plânsului”.

V-am spus că voi dedica multe pagini vieții de adult. Aceasta este încă una dintre ele.

O să vă dau câteva exemple ca să înțelegeți unde am considerat că se aplică expresia „râsul-plânsului”.

Primul: Aveam o zi super agitată, cu muuulte, multe de făcut. Bifasem o mare parte din ele și mai trebuia să fac câteva cumpărături. Eram și contra timp, așa că am decis să fac o listă. Mi-am răpit 5 minute din acest timp ca să scriu: la magazinul X trebuie ceapă, roșii, mălai; la magazinul Y trebuie perie de păr, bureți, elastice copil etc. Plec pe fugă, ajung și… hopa! Scoate lista de unde nu-i! Că o uitasem acasă, acolo fix unde am scris-o … Aici, inițial, mi-a venit să plâng, apoi m-a bufnit râsul de comicul situației.

- 031AFFF8 899D 4309 B786 411CA15E8D41 1

Al doilea: Plec cu copiii la un mall, ajungem pe seară, pe ultima sută, să nu se închidă ca să ne luăm ce avem de luat. Era și foarte cald afară, iar când urma să ieșim se mai răcorea puțin și puteam să ne întoarcem acasă agale, mâncând fiecare câte o înghețată. Era vineri, ne recompensam pentru toată săptămâna agitată. Ajungem la casă, toți trei bucuroși, la self-pay. Scanăm cumpărăturile și mai ales înghețatele și să scot portofelul din ghiozdan. Hopaaaaa… scoate-l de unde nu-i! Pentru că, în timp ce scormoneam după el, vizualizam fix în ce alt ghiozdan era – acasă, frumos, organizat… vizualizam până și cum a ajuns acolo! Aici, inițial, ne-a bufnit plânsul, dar apoi râsul, de penibilul situației!

- A5F58B0F 7B99 4C23 B817 D825F25A2297 1

Al treilea: Am o vecină, mi-e tare dragă, e super funny și mereu îi spun să-și facă un blog. Până își face, vă descriu eu o situație povestită de ea: pleacă cu soțul și copilul din dotare la cumpărături. Ajunși la casa de marcat, vecina se apucă să pună cumpărăturile pe bandă. Soțul ei, vorbind la telefon, lua cumpărăturile de pe bandă și le punea la loc în coș🙃. Ea, plină de nervi, îl apostrofează: „Ce… faci, mă??” 😮😱 La care o doamnă mai în floarea vârstei, de 70 de ani, drăguță, vine la ea și îi spune, bătând-o pe umăr: „E doar începutul, maică, doar începutul!”. 🤫 Asta da situație adevărată de râsul-plânsului!! 😅

Cin-cin pentru toți cei căușiți de cap care, în loc să plângă, râd, că totuși viața de adult e funny!

Vă dedic cin-cin-ul de astăzi VOUĂ, celor care doriți să îmi împărtășiți în comentarii situații de râsul-plânsului! M-aș bucura😊

- IMG 0249

SHARE CIN CIN !

Comentarii

2 răspunsuri la „Cin Cin cu râsul plânsului ”

  1. Avatar 1 român din 10
    1 român din 10

    De râsul plânsului chiar că e ceva tradițional la noi (românii). Parcă toată viața noastră e un circut de râsul plânsului:

    Deși avem șansa de a cultiva orice, importăm mult prea multe și nu avem o economie domestică sănătoasă. Deși este o vitamină, Calciferol (vitamina D) nu se mai oferă decât pe bază de rețetă. Când mergi la pescuit pe apele publice din România, ai nevoie de un permis, care este gratuit și reprezintă confirmarea că poți pescui, pe care dacă nu o ai, ești amendat dacă autoritățile competente te verifică. Suc din mere (adică merele stoarse) reprezintă 100% suc natural din mere, dar pe rafturi în supermarketuri nu găsești acest produs simplu de făcut și cu adevărat natural. Deși sunt tomberoane pentru reciclare selectivă, oamenii amestecă gunoiul, iar în România peste 90% din colectatorii de gunoi, le ard sau le îngroapă în pământ, pentru biodegradabile nici nu mai zic, care firmă comercializează compost sau pământ de flori obținut din reciclarea gunoiului biodegradabil din zona lor? Mai zic?

    Cu toată conștiința mea pot spune că trăiesc o viață de râsul plânsului!

    1. Avatar Adina

      Apreciez ca ti-ai facut timp sa impartasesti cu noi ceea ce crezi. Intr- adevar eu am tratat zicala la nivel micro, de familie – celula a societatii in care traim – iar tu ai dus-o la nivel macro. Foarte interesant! Iti multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *